10 tips voor een zorgloze vakantie!

10 tips voor een zorgeloze vakantie

Op vakantie gaan is een moment om het hele jaar naar uit te kijken en je op te verheugen. Als het eenmaal zo ver is, moet je over veel zaken nadenken wat de nodige stress kan veroorzaken. Stress hoort niet bij een vakantiegevoel, voorkomen dus! Hieronder volgen tien tips om te zorgen voor een complete ontspannen vakantie, van het begin tot het eind. 

Vakantie op maat via Scenic Travel, Zoetermeer

Tip 1: Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding maakt je vakantie veel leuker. Door weken van tevoren bezig te zijn met je vakantie, kom je helemaal in het vakantiegevoel waardoor je vakantie voor je gevoel extra lang duurt. Wat ga je allemaal doen en voor welke manier van vervoer kies je op de plaats van bestemming? Welke spullen neem je mee en hoe laat vertrek je vanuit huis? Als je dit soort dingen last minute of ter plekke moet regelen, begint je vakantie een stuk minder ontspannen. Maak één keer een standaardlijstje met spullen die je wilt meenemen en hergebruik het lijstje iedere keer dat je op vakantie gaat!

Tip 2: Voorkom een haastige start

Tussen het moment dat je de deur achter je dicht trekt en aankomt op je nieuwe bestemming kan er aardig wat stress ontstaan. Met koffers in de bus of de trein, midden in de nacht opstaan en niks mogen vergeten of nog een halve dag werken en op het laatste moment vertrekken. Dat is niet relaxed! Ga je met het vliegtuig op vakantie via luchthaven Schiphol? Overweeg dan eens om je auto voordelig te parkeren. Vaak scheelt dit tijd, stress en kom je nauwelijks duurder uit dan als je kiest voor een alternatief. Ga je niet met het vliegtuig of heb je geen auto? Dan kan een overnachting in de buurt van je vertreklocatie een goede optie zijn. Je reis begint op een ontspannen manier, je bent alvast dichtbij je vertreklocatie en je verplicht jezelf om je spullen al een dag van tevoren klaar te maken.

Tip 3: Zorg voor voldoende vermaak tijdens het reizen

Meestal ben je in totaal wel een halve tot een hele dag kwijt aan reizen. Lang rijden of lang in het vliegtuig. Door te kletsen kom je een heel eind maar meestal zijn je woorden na een paar uur wel op. Helemaal bij reizen waarbij je langer dan zes uur onderweg bent, kun je wel wat vermaak gebruiken. Neem een tablet mee en de tijd vliegt voorbij! Laad je tablet een paar weken van tevoren vol met je favoriete series en films, neem een audio splitter mee om samen te genieten en zorg voor een goede headphone of oordopjes waardoor je niet na een uur al last van je oren krijgt. Tijdens je reis zal je merken dat de tijd ineens stukken sneller voorbijgaat en als bijkomend voordeel heb je geen last van omgevingsgeluiden. Een handige aanvulling tijdens het reizen is een powerbank zodat je de batterij van je smartphone of tablet kunt opladen als je niet in de buurt van een stopcontact bent.

Tip 4: Weet waar je naartoe gaat

Ga je naar een nieuwe bestemming waar je nog niet eerder bent geweest? Zorg dan dat je niet voor verassingen komt te staan. Als je met de auto reist, is de kans groot dat je een navigatie bij je hebt. Reis je per vliegtuig naar je bestemming en heb je geen navigatie? Gebruik dan Google Maps op je smartphone om je te brengen naar waar jij wilt! En wees niet bang want dit kost je helemaal niets. Wist je dat alleen het downloaden van een route of kaart internet kost? Stippel je route vooraf uit in je hotel of accommodatie via wifi en volg je route in de offline modus. Weet je nog niet precies hoe de hele dag eruit gaat zien of wil je halverwege van route switchen? Ga dan een cafeetje binnen, vraag het wachtwoord van de wifi en stel je route bij.

Tip 5: Sla belangrijke telefoonnummers op in je telefoon

Niets is zo frustrerend als in het buitenland staan met een spoedgeval en niet weten wie of wat je kunt bellen en vooral geen nummer hebben. Het nummer om je bankpas te blokkeren nadat je je tas bent kwijtgeraakt is bijvoorbeeld wel fijn om te hebben. Natuurlijk, de meeste dingen kun je opzoeken, maar bedenk wel dat internet niet overal even stabiel is. Sla belangrijke nummers op in je mobiel en het liefst in twee verschillende toestellen, zodat je in geval van diefstal of verliezen een back-up hebt. Denk ook aan het nummer van je verzekeringsmaatschappij, de garage en je huisarts.

Tip 6: Zet veiligheid altijd voorop

Op vakantie gaan is alleen leuk als alles op rolletjes loopt. Je neemt een hoop dure spullen mee en je betaalt flink wat geld voor je verblijf. Zorg ervoor dat je spullen niet gestolen kunnen worden, beschadigen of zelfs kwijtraken. Bescherm je telefoon met een (waterproof) telefoonhoesje en stop je camera altijd terug in de cameratas. Ga je op pad zonder waardevolle spullen? Berg deze dan op in je koffer en doe deze altijd op slot als je weggaat. Jij bent de enige die de code van je koffer kent. Staat er een kluisje in je verblijf die werkt op basis van een unieke code? Dan ben je niet de enige die de code kent omdat de kluisjes met een universele code kunnen worden opengemaakt ‘in noodgevallen’.

Tip 7: Maak een foto van de auto

Op vakantie en dan terugkomen met volle koffers en tassen om vervolgens drie parkeerplaatsen af te struinen op zoek naar de plek waar je de auto had achter gelaten. Een foto van het nummer van de parkeerplaats kan een hoop gezoek voorkomen. Dit geldt overigens niet alleen voor het parkeren bij de luchthaven, ook in het buitenland kan het handig zijn om een foto te maken van parkeerplekken, bushaltes, hotels etc. Voorkomt een hoop doelloos ronddwalen.

Tip 8: Handig opbergsysteem voor losse kabels

Als je ze al weet te vinden in je tas dan zitten ze vaak totaal in de knoop. Kabeltjes, van je oplaadsnoer tot je oortjes ze raken vaker kwijt zeker op de vakantie. Koop een brillenkoker en verzamel hier netjes je kabeltjes in. Op die manier heb je ze zo gevonden als je ze nodig hebt. Ben jij ook zo’n iemand die vergeet een reisstekker of adapter mee te nemen. Heel fijn want nu kun je je telefoon of laptop niet opladen, want in het hotel zitten alleen maar stopcontacten waar jouw Nederlandse stekker natuurlijk niet in past.
Wacht even met direct een nieuwe stekker te kopen. Kijk eerst eens aan de achterkant van het televisiescherm in je hotelkamer. Veel moderne schermen hebben namelijk een USB poort en daaraan kun je gemakkelijk je telefoon opladen. Een nieuwe stekker kopen hoeft dus niet.

Tip 9: Scan je paspoort of ID-kaart

Soms is het nodig om te laten zien wie je bent, maar stel dat je tas met paspoort of ID-kaart erin is gestolen dan heb je wel een uitdaging. Scan daarom altijd even je paspoort of ID-kaart en stuur ze even door naar je reisgenootje. Zo hebben jullie ze allebei mocht het nodig zijn. Een paar kopietjes in je bagage kan ook slim zijn. Je paspoort afgeven in een hotel voelt toch niet prettig. Dus maak het jezelf gemakkelijk en zorg dat je voorbereid bent.
Een vakantie moet vooral ontspannend zijn. Natuurlijk kun je niet alles voorkomen, maar een goede voorbereiding is wel slim. We wensen je veel zorgeloze vakantie toe en mocht je nog niet weten waar de reis naar toe gaat, kijk dan zeker even bij ons aanbod. Er zit vast wel iets voor je tussen.

Tip 10: Ga genieten van de vakantie

Als je voorbereiding, veiligheid en ritme in orde zijn dan wordt het tijd om het beste uit je vakantie te halen. Doe het allerleukste, ga naar de leukste feestjes, meest bijzondere plekken en ga voor unieke ervaringen die je nooit meer vergeet. Door maximaal te genieten ben je één en al positiviteit wat een fantastische uitwerking heeft op je lichaam en geest zodat je helemaal ontspannen en opgeladen een nieuwe periode tegemoet kunt gaan als je weer thuis bent.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.