Centrale security op Schiphol

In de nacht van 2 op 3 juni 2015 is de luchthaven Schiphol volledig overgegaan op centrale security, dit brengt veranderingen in de diverse belangrijke processen op de luchthaven, zoals het aankomst-, vertrek- en transferproces. Dit geldt voor zowel de passagiers als alle airline crew.  

De overgang op centrale security op Schiphol betekent dat er geen security-controle meer plaatsvindt bij de gates, maar op 5 centrale plekken. 

Centrale security is nodig om de efficiency, veiligheid en het reis- en verblijfscomfort voor passagiers te vergroten en ook in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de Europese wet- en regelgeving.

Dat betekent dat passagiers die naar landen buiten het Schengen-gebied vertrekken, straks op een centrale plek worden gescreend en niet langer – zoals voorheen – vlak voor het boarden aan de gate.

Transfer passagiers die op Schiphol nog een security check moeten ondergaan worden in de nieuwe situatie via een aparte route naar een centrale security locatie geleid. Hierdoor verdwijnt de screening van transfer passagiers die op de luchthaven van vertrek al afdoende zijn gescreend.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.