Algemene voorwaarden

Reisvoorstel / offerte
Onze reisvoorstellen zijn in principe 8 dagen geldig. Bij offertes die langer lopen behouden we ons het recht van aanpassing van het programma, data en de mogelijke reissom. Voorstellen die vluchten of ander beschikbaarheid- en/of tarief gevoelige elementen bevatten worden nader bekeken bij boeking en mogelijk in overleg aangepast in het uitgegeven voorstel. Aan de in het reisvoorstel opgenomen reissom kan geen verplichtingen worden gesteld.

Boeking, betaling en reisbescheiden
Scenic Travel (en overige handelslabels) is onderdeel van ReisCreaties. Alle boekingen worden ondergebracht bij ReisCreaties, daardoor moeten alle betalingen worden voldaan aan ReisCreaties. ReisCreaties is lid van de ANVR (5519), SGR (3745) en Calamiteitenfonds. Ingeschreven bij de kamer van koophandel onder handelsnummer 20148825.

Boeken bij Ronald Franken t.h.o.d.n. ReisCreaties / Scenic Travel doe je door het boekingsformulier online in te vullen en/of via de mail, social media (Whatsapp – messenger) of telefonisch een akkoord te geven op het door ons aangeboden reisvoorstel. Zodra het formulier en/of de bevestiging en/of akkoord is verstuurd en door ons is ontvangen is de boeking een feit. Na verzending van het boekingsformulier houdt de reiziger het recht om kosteloos te annuleren tot 24 uur na verzending van het boekingsformulier, tenzij:

  • Tijdens de boeking de term “definitieve boeking” is gebruikt.
  • Het een cruisereis betreft (Cruisereis is juridisch een reis waarvan minimaal 1 onderdeel een boot is, ook een Stenaline/P&O/HAL/Riviercruise)
  • Als de boeking korter dan 6 weken voor de vertrekdatum plaats vindt dan vervalt het recht op vrijblijvende annulering.

Boekingsvoorwaarden: de voorwaarden van de betreffende aanbieder(s), aangevuld door de ANVR Consumentenvoorwaarden (welke je in kunt zien via www.anvr.nl/consumentenvoorwaarden) zijn van toepassing op alle diensten, services en boekingen.

Na boeking wordt de reis in het betreffende land en bij de betreffende organisatie/locatie gereserveerd en worden de boekingsbescheiden en factuur per e-mail toegestuurd. Mocht het voorkomen dat een bepaalde bouwsteen of accommodatie niet beschikbaar is, dan zullen wij een alternatief voorstel doen. Het is mogelijk dat hier meer kosten aan verbonden zijn. Controleer of de boeking correct is en of alle namen goed zijn gespeld. Klopt er iets niet, laat het ons meteen even weten. De factuur geeft een overzicht van het reisschema en is tevens het bewijs van boeking en (indien afgesloten) verzekeringspolis. De vouchers worden afhankelijk van het land of arrangement in kwestie of door ons verstuurd of door de lokale agent overhandigd.

Betalen gaat via internetbankieren of de reiziger schrijft zelf een overschrijving uit om de betaling te voldoen. De factuur wordt met de boekingsbescheiden meegestuurd. Als je betaalt vanuit het buitenland dan verzoeken wij een internationale overschrijving te maken. Vanuit Europese landen kan dit altijd gratis tot 12.500 euro. De aanbetaling van het landgedeelte van de boeking bedraagt minimaal 35 % (oplopend tot 100% bij creditcard betalingen) van de totale reissom plus eventuele verzekeringspremies, creditcard betalingen (100%), reservering / service fees en eventuele kosten voor de (geboekte) vliegtuigtickets die direct (100%) betaald dienen te worden. Deze (aan)betaling moet per omgaande onder vermelding van het factuurnummer worden voldaan op bankrekeningnummer NL24 INGB 0005301801 / BIC INGBNL2A ten name van ReisCreaties B.V. te Zevenbergen. Het restant van de betaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek overgemaakt te zijn. Als je korter dan 6 weken voor vertrek boekt vervalt de aanbetaling en dient de gehele reissom per omgaande te worden overgemaakt. De reserveringskosten voor een landarrangement bedragen minimaal € 35,00 per boeking. De betaling voor de geboekte vluchten moet na ontvangst van de vluchtfactuur direct worden voldaan op bankrekeningnummer NL57 INGB 0005301801 / BIC INGBNL2A ten name van ReisCreaties B.V. te Zevenbergen, dit omdat de airlines ook per omgaande de betaling van ons vereisen. De reis- en annuleringsverzekeringen van Scenic Travel worden verzorgd door de Allianz Verzekeringen. Voor een veilige en gezonde reis is een goede ziektekosten- en ongevallenverzekering een vereiste. Ter bescherming van onze reizigers stellen wij deze dan ook verplicht. Je kunt je reis uiteraard ook elders verzekeren, geef dat dan aan bij het boeken van de reis.

Boeking van internationale vluchten
De bij de op maat / samengestelde reis benodigde internationale vluchten worden door Scenic Travel geboekt in een geautomatiseerd vluchtensysteem en vervolgens elektronisch doorgeven aan Airtrade (SGR, ANVR, IATA), één van de grootste vliegticket consolidators in Nederland. Airtrade zorgt er voor dat de tickets op tijd in je bezit zijn en verstuurt deze per email. Binnenlandse vluchten worden hetzij door onze lokale agent verzorgd, hetzij maken ze deel uit van het internationale ticket en worden door ons in samenwerking met Airtrade zoals boven, geregeld.

Voor boekingen van vliegtickets gelden standaard de ANVR Boekingsvoorwaarden, de aanvullende voorwaarden van Airtrade en tevens de vervoersvoorwaarden van de vliegmaatschappij.

Vliegtijden en routes
Alle op de bevestiging en in de reisdocumenten genoemde vliegtijden en/of routes zijn onder voorbehoud. Luchtvaartmaatschappijen hebben het recht om, om welke reden dan ook, af te wijken van de gepubliceerde tijden en routes. Tevens werken airlines vaak samen. Zo vliegt bijvoorbeeld de KLM soms met andere toestellen onder KLM-vluchtnummers en met de normale KLM-toeslagen.

Op tijd inchecken
Alle maatschappijen overboeken hun vluchten. Tenminste 3 uur vóór vertrek inchecken verkleint de kans dat je niet mee kunt.

Vervoer golftas bij een golfvakantie
De regels met betrekking tot het vervoer van je (golf)bagage wisselen zeer regelmatig. Voor de laatste informatie verwijzen wij je graag naar de website van de luchtvaartmaatschappij.

Mocht de golftas of andere bagage niet of later op de plaats van bestemming aankomen, dan is Scenic Travel hiervoor niet aansprakelijk. Een goede reisverzekering dekt deze schade. Controleer de verzekeringspolis met name op dit punt en bekijk of de door de verzekering genoemde maximale vergoeding toereikend is. Het huren van clubs, kopen van nieuwe golfschoenen, etc. kan flink in de papieren lopen!

Voor het vervoer van de golftas adviseren wij je een beschermhoes om de clubs te doen.

In verband met de steeds wisselende regelgeving ten aanzien van o.a. handbagage, raden wij aan vóór vertrek de website van de luchtvaartmaatschappij te raadplegen.

Avontuurlijke reizen in verre landen
In verre landen hebben mensen andere gebruiken en gewoonten en een andere mentaliteit. Daardoor gaan de dingen soms anders dan je verwacht. De wet en de ANVR-reisvoorwaarden spreken in dat verband van ‘verwachtingen die de reiziger op grond van de overeenkomst redelijkerwijs mocht hebben’. De keuze voor een avontuurlijke reis betekent de keuze voor een zeker risico. De lokale omstandigheden op de bestemmingen en het avontuurlijk karakter van de reizen kunnen ons dwingen de reis aan te passen. Als wij of onze lokale agenten hun toevlucht moeten nemen tot alternatieven kan de reiziger er van op aan dat er zoveel mogelijk wordt geprobeerd de kwaliteit van de reis zoveel mogelijk te handhaven of zelfs te verbeteren. Alle reizen van Scenic Travel worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. We selecteren de partners in deze landen met zorg en onderhouden een directe communicatie tussen de organisaties en ons kantoor. De productmanager van Scenic Travel of onze agenten / partners ter plaatse bezoeken de betreffende locaties regelmatig en evalueren de reizen en producten, ook op basis van de informatie van onze reizigers.

Groepsreizen met (eigen) gids, trainer, instructeur en/of facilitator
Reizen die worden georganiseerd onder leiding van een (eigen) gids, trainer, instructeur en/of facilitator vallen onder een begeleide of onbegeleide groepsreis. Mocht door welke reden dan ook de gids, trainer, instructeur en/of facilitator uitvallen dan zal de reis doorgang vinden (wanneer genoeg aanmeldingen) met een andere gids, trainer, instructeur en/of facilitator. Bij het wegvallen van deze persoon zal er een vervangende gids, trainer, instructeur en/of facilitator worden ingeschakeld.

Gezondheid
Voor verschillende landen gelden adviezen en voorschriften op het gebied van gezondheid. De reiziger is zelf verantwoordelijk om medische informatie in te winnen bij een vaccinatiepoli, tropeninstituut, Covid- teststraat, GGD of huisarts. Baseer je dus niet alleen op de informatie op onze websites. Alle reizigers dienen er voorts zelf voor te zorgen dat voorafgaand aan de reis tijdig de benodigde vaccinaties en profylaxe zijn verkregen.

Benodigde geldige reisdocumenten (legitimatiebewijs, visum)
Controleer altijd voor elk land dat je gaat bezoeken of je in het bezit bent van de juiste grens- en gezondheidsformaliteiten. Je bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste reisdocumenten en benodigde aanvullende informatie en om te checken of deze ook bij vertrek van de reis nog actueel zijn. Kinderen moeten over een eigen reisdocument beschikken. Voor alleenreizende (gescheiden) ouders met kind(eren) kunnen aanvullende grensformaliteiten gelden. Buitenlandse partners van Nederlandse reizigers hebben soms een visum nodig. Bij bezit van een niet-Nederlandse of meervoudige nationaliteit is het raadzaam zelf over de vereiste reisdocumenten contact op te nemen met uw ambassade of die van het ontvangende en/of transit land. Op www.rijksoverheid.nl en www.anwb.nl/vakantie/landeninformatie vindt je de benodigde informatie over de reisdocumenten.

Visumaanvraag Turkije
Voor Turkije heb je een visum (E-visum) nodig. Deze kan je het beste vóór vertrek aanschaffen. Je kunt het visum aanvragen via https://www.evisa.gov.tr/nl/. De kosten hiervoor zijn USD 20,00. Je dient dit bedrag met creditcard te betalen. Let erop dat de naam wordt gebruikt zoals vermeld in het paspoort en dat de overige gegevens ook correct zijn. Wijzigingen zijn achteraf niet mogelijk. Na aanvraag wordt het visum per e-mail toegezonden. Deze dien je uit te printen en mee te nemen naar Turkije. Je kunt eventueel een visum kopen bij binnenkomst in Turkije, maar aanbevolen wordt het visum vóór vertrek aan te schaffen. Het papieren visum wordt tot nader order aan de grens verstrekt conform de huidige visumprocedure. De kosten zijn € 25,00 per visum. Houd rekening met lange wachtrijen, aangezien maar enkele verkooppunten beschikbaar zijn.

ETA formulier Canada
Voordat je naar Canada afreist, dient u een eTA formulier naar waarheid in te vullen. Dit is een manier van de Canadese regering om reizigers naar Canada vooraf te registreren. Deze aanvraag dien je 72 uur vóór vertrek te hebben ingevuld. De kosten hiervoor bedragen CAD 7,00 per inschrijving en dien je per creditcard tijdens de aanvraag op internet te voldoen. Nadat je toestemming heeft gekregen om naar Canada af te reizen, blijft de registratie 5 jaar geldig of tot het moment dat je een nieuw paspoort krijgt. Na 5 jaar of bij een nieuw paspoort dien je een nieuw eTA formulier in te vullen. Je vindt het eTA formulier op de officiële website van de Canadese overheid.

ESTA-goedkeuring VS
De Amerikaanse autoriteiten hebben een nieuwe reisvoorwaarde ingevoerd die gevolgen heeft voor passagiers die naar de VS vliegen. Al deze passagiers dienen, naast de informatie die verschaft wordt aan de autoriteiten van de VS Douane en Grenscontrole (US Customs and Border Protection), nu ook minimaal 3 dagen vóór vertrek aanvullende informatie te verstrekken. Personen die naar de VS reizen en normaal geen visum nodig hebben, dienen nu zo tijdig mogelijk, maar minstens 72 uur vóór vertrek, een ESTA-goedkeuring (Electronic System for Travel Authorization) aan te vragen.

De kosten van een ESTA-goedkeuring vind je terug op de website van ESTA, onder de leveringsvoorwaarden. Deze vergunning kan via het internet worden aangevraagd. Een ESTA-goedkeuring is verplicht. Indien geen ESTA-goedkeuring is afgegeven, wordt zonder uitzondering de toegang tot de VS geweigerd.

Je kunt de ESTA-goedkeuring aanvragen via https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Dien de aanvraag zo tijdig mogelijk in, maar minimaal 72 uur vóór vertrek. Het invullen van de aanvraag duurt ongeveer 10 minuten. Je dient een aantal vragen te beantwoorden die overeenkomen met de vragen op het huidige groene I-94 Aankomst/Vertrekformulier. Dit is het formulier dat vóór aankomst door het cabinepersoneel wordt uitgedeeld. Een ESTA-goedkeuring vervangt uiteindelijk het groene I-94- formulier, maar voorlopig dient een passagier zowel een ESTA-goedkeuring aan te vragen als bij aankomst in de VS het volledig ingevulde groene I-94-formulier te presenteren.

De ESTA-goedkeuring is twee jaar geldig, mits het paspoort gedurende deze periode ook geldig blijft. Gedurende deze twee jaar mag je onbeperkt naar de VS reizen.

Starttijden (golfvakantie)
Starttijden reserveren is een enorme klus die wij je graag uit handen nemen. Overleg met de reisgenoten hoe laat jullie willen golfen en geef dit bij boeking aan ons door. Wij reserveren dan de starttijden die het dichtst bij jullie voorkeur liggen. Starttijden zullen in overleg als service besproken, eenmaal besproken starttijden kunnen niet kosteloos gewijzigd worden.

Houdt er rekening mee dat voor vele golfbanen een (weekend)toeslag geldt.

In drukke periodes wordt je, net als in Nederland, in 4-ballen ingedeeld. Let erop dat een ronde dan al snel 5,5 uur duurt.

Buggy’s kunnen wij voor je reserveren, maar nooit garanderen (ook indien op medisch advies) aangezien wij geen controle hebben op bijvoorbeeld defecten, lege accu’s, dubbele reserveringen of een te natte baan waardoor een buggy niet is toegestaan. De buggy’s dient je ter plaatse te betalen. Ter plaatse betaalde bedragen worden niet door ons gerestitueerd.

Het in zijn geheel of gedeeltelijk niet willen spelen als gevolg van weersomstandigheden, invallen van de duisternis en/of onderhoud geeft geen recht op restituties van greenfees.

Bij sommige bestemmingen bestaat de kans dat je in de periode van 1 november t/m 31 maart op wintergreens speelt. Aangezien dit van het weer afhangt, is dit pas kort voor aankomst bekend.

Indien de baan vanwege slecht weer of om welke reden dan ook gesloten is en je hebt daardoor ter plaatse niet kunnen golfen, dan krijgt je de greenfee 100% gerestitueerd. Je dient hiervoor wel een door het management van de baan (dus niet bijvoorbeeld de receptioniste) ondertekende verklaring te hebben dat de baan de bewuste greenfee aan Scenic Travel zal crediteren.

Zwangerschap van een van de reizigers
In verband met uitsluitingen van een (gedeelte) van de (vlieg)reis en om risico’s te vermijden dient een ieder die zwanger is tijdens de boeking van de reis en/of meer dan 36 weken zwanger (bij tweelingzwangerschap 32 weken) is bij aanvang van de reis dit aan te geven bij de boeking. Er zal mogelijke door de luchtvaartmaatschappij / reisorganisator om een medische verklaring worden gevraagd waar uit blijkt dat de reiziger kan en verantwoord mag reizen.

Wijziging door de reiziger
Wanneer na boeking de reiziger de reis wilt aanpassen, dan is dit mogelijk. In overleg met Scenic Travel wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn. Scenic Travel zal hiervoor wijzigingskosten in rekening brengen van minimaal € 50,00 per boeking. Naast deze wijzigingskosten kunnen er annuleringskosten worden berekend.

Annuleringsvoorwaarden
Artikel 9, lid 5 van de ANVR reisvoorwaarden geeft aan dat reisbureaus annuleringsvoorwaarden kunnen hanteren die specifiek op de organisaties waar de boeking is ondergebracht zijn toegesneden. Een goede annuleringsverzekering zoals die van de Allianz Verzekeringen dekt in veel gevallen de volledige kosten van annulering. Voor het annuleren van vluchten gelden de annuleringsvoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. Bij Scenic Travel worden de volgende afwijkende annuleringsvoorwaarden voor de reiziger gehanteerd voor het landarrangement:

Annulering door de reiziger
Annulering van de reisovereenkomst door de reiziger dient schriftelijk of per e-mail te geschieden. Na verzending van het boekingsformulier houdt de reiziger het recht om kosteloos te annuleren tot 24 uur na verzending van het boekingsformulier (onder bepaalde voorwaarden). Dit recht vervalt als de boeking korter dan acht weken voor de vertrekdatum van de reis plaatsvindt. Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd, welke verhaald worden op de aanvrager van de reis:

  • Vanaf het moment van boeken tot 42 dagen voor vertrek: 50% van de reissom (maar minimaal de aanbetaling)
  • Van de 42e dag voor vertrek tot de 15e dag voor vertrek: 75% van de reissom (maar minimaal de aanbetaling)
  • Van de 15e dag voor vertrek tot de 8e dag voor vertrek: 90% van de reissom (maar minimaal de aanbetaling)
  • Vanaf de 8e dag voor vertrek (ook no-show): De volledige reissom.
    * met reissom bedoelen we het totale bedrag van de boeking exclusief eventuele verzekeringen, (non refundable) vliegtickets, stoelreserveringen, (extra) bagagekosten, administratie / reserveringskosten en service fees.

Klachten
Wij gaan met de grootst mogelijke zorg te werk en gelukkig ontvangen wij dan ook weinig klachten. Mocht je toch een klacht hebben, neem dan contact op via onze klantenservice.

Handelslabels van Ronald Franken t.h.o.d.n. ReisCreaties: Scenic Travel / Golf & Reizen / Avontuurlijke Safari’s

Scenic Travel wenst je een fijne en avontuurlijke reis toe!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.