Algemene voorwaarden

Reisvoorstel / offerte
Onze reisvoorstellen zijn in principe 8 dagen geldig. Bij offertes die langer lopen behouden we ons het recht van aanpassing van het programma, data en de mogelijke reissom. Voorstellen die vluchten of ander beschikbaarheid- en/of tarief gevoelige elementen bevatten worden nader bekeken bij boeking en mogelijk in overleg aangepast in het uitgegeven voorstel. Aan de in het reisvoorstel opgenomen reissom kan geen verplichtingen worden gesteld.

Boeking, betaling en reisbescheiden
Scenic Travel is onderdeel van ReisCreaties. Alle boekingen worden ondergebracht bij ReisCreaties, daardoor moeten alle betalingen worden voldaan aan ReisCreaties. ReisCreaties is lid van de ANVR (5519), SGR (3745) en Calamiteitenfonds. Ingeschreven bij de kamer van koophandel onder handelsnummer 20148825.

Boeken bij Ronald Franken t.h.o.d.n. ReisCreaties / Scenic Travel doe je door het boekingsformulier online in te vullen en/of via de mail, social media (Whatsapp – messenger) of telefonisch een akkoord te geven op het door ons aangeboden reisvoorstel. Zodra het formulier en/of de bevestiging en/of akkoord is verstuurd en door ons is ontvangen is de boeking een feit. Na verzending van het boekingsformulier houdt de reiziger het recht om kosteloos te annuleren tot 24 uur na verzending van het boekingsformulier, tenzij:

  • Tijdens de boeking de term “definitieve boeking” is gebruikt.
  • Het een cruisereis betreft (Cruisereis is juridisch een reis waarvan minimaal 1 onderdeel een boot is, ook een Stenaline/P&O/HAL/Riviercruise)
  • Als de boeking korter dan 8 weken voor de vertrekdatum plaats vindt dan vervalt het recht op vrijblijvende annulering.

Boekingsvoorwaarden: de voorwaarden van de betreffende aanbieder(s), aangevuld door de ANVR Consumentenvoorwaarden (welke je in kunt zien via www.anvr.nl/consumentenvoorwaarden) zijn van toepassing op alle diensten, services en boekingen.

Na boeking wordt de reis in het betreffende land en bij de betreffende organisatie/locatie gereserveerd en worden de boekingsbescheiden en factuur per e-mail toegestuurd. Mocht het voorkomen dat een bepaalde bouwsteen of accommodatie niet beschikbaar is, dan zullen wij een alternatief voorstel doen. Het is mogelijk dat hier meer kosten aan verbonden zijn. Controleer of de boeking correct is en of alle namen goed zijn gespeld. Klopt er iets niet, laat het ons meteen even weten. De factuur geeft een overzicht van het reisschema en is tevens het bewijs van boeking en (indien afgesloten) verzekeringspolis. De vouchers worden afhankelijk van het land of arrangement in kwestie of door ons verstuurd of door de lokale agent overhandigd.

Betalen gaat via internetbankieren of de reiziger schrijft zelf een overschrijving uit om de betaling te voldoen. De factuur wordt met de boekingsbescheiden meegestuurd. Als je betaalt vanuit het buitenland dan verzoeken wij een internationale overschrijving te maken. Vanuit Europese landen kan dit altijd gratis tot 12.500 euro. De aanbetaling van het landgedeelte van de boeking bedraagt minimaal 35 % van de totale reissom plus eventuele verzekeringspremies en eventuele kosten voor de (geboekte) vliegtuigtickets die direct (100%) betaald dienen te worden. Deze (aan)betaling moet per omgaande onder vermelding van het factuurnummer worden voldaan op bankrekeningnummer NL57 INGB 0005301801 / BIC INGBNL2A ten name van ReisCreaties B.V. te Zevenbergen. Het restant van de betaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek overgemaakt te zijn. Als je korter dan 6 weken voor vertrek boekt vervalt de aanbetaling en dient de gehele reissom per omgaande te worden overgemaakt. De reserveringskosten voor een landarrangement bedragen minimaal € 35,00 per boeking. De betaling voor de geboekte vluchten moet na ontvangst van de vluchtfactuur direct worden voldaan op bankrekeningnummer NL57 INGB 0005301801 / BIC INGBNL2A ten name van ReisCreaties B.V. te Zevenbergen, dit omdat de airlines ook per omgaande de betaling van ons vereisen. De reis- en annuleringsverzekeringen van Scenic Travel worden verzorgd door de Allianz Verzekeringen. Voor een veilige en gezonde reis is een goede ziektekosten- en ongevallenverzekering een vereiste. Ter bescherming van onze reizigers stellen wij deze dan ook verplicht. Je kunt je reis uiteraard ook elders verzekeren, geef dat dan aan bij het boeken van de reis.

Boeking van internationale vluchten
De bij de op maat / samengestelde reis benodigde internationale vluchten worden door Scenic Travel geboekt in een geautomatiseerd vluchtensysteem en vervolgens elektronisch doorgeven aan Airtrade (SGR, ANVR, IATA), één van de grootste vliegticket consolidators in Nederland. Airtrade zorgt er voor dat de tickets op tijd in je bezit zijn en verstuurt deze per email. Binnenlandse vluchten worden hetzij door onze lokale agent verzorgd, hetzij maken ze deel uit van het internationale ticket en worden door ons in samenwerking met Airtrade zoals boven, geregeld.

Voor boekingen van vliegtickets gelden standaard de ANVR Boekingsvoorwaarden, de aanvullende voorwaarden van Airtrade en tevens de vervoersvoorwaarden van de vliegmaatschappij.

Avontuurlijke reizen in verre landen
In verre landen hebben mensen andere gebruiken en gewoonten en een andere mentaliteit. Daardoor gaan de dingen soms anders dan je verwacht. De wet en de ANVR-reisvoorwaarden spreken in dat verband van ‘verwachtingen die de reiziger op grond van de overeenkomst redelijkerwijs mocht hebben’. De keuze voor een avontuurlijke reis betekent de keuze voor een zeker risico. De lokale omstandigheden op de bestemmingen en het avontuurlijk karakter van de reizen kunnen ons dwingen de reis aan te passen. Als wij of onze lokale agenten hun toevlucht moeten nemen tot alternatieven kan de reiziger er van op aan dat er zoveel mogelijk wordt geprobeerd de kwaliteit van de reis zoveel mogelijk te handhaven of zelfs te verbeteren. Alle reizen van Scenic Travel worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. We selecteren de partners in deze landen met zorg en onderhouden een directe communicatie tussen de organisaties en ons kantoor. De productmanager van Scenic Travel of onze agenten / partners ter plaatse bezoeken de betreffende locaties regelmatig en evalueren de reizen en producten, ook op basis van de informatie van onze reizigers.

Paspoorten, visa en gezondheid
Je bent zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in bezit te zijn van een geldig paspoort en eventueel benodigde visa. Daarbij is het noodzakelijk om tijdig te controleren of de eventueel eerder verkregen informatie correct is. Voor verschillende landen gelden adviezen en voorschriften op het gebied van gezondheid. De reiziger is zelf verantwoordelijk om medische informatie in te winnen bij een vaccinatiepoli, tropeninstituut, GGD of huisarts. Baseer je dus niet alleen op de informatie op onze websites. Alle reizigers dienen er voorts zelf voor te zorgen dat voorafgaand aan de reis tijdig de benodigde vaccinaties en profylaxe zijn verkregen.

Zwangerschap van een van de reizigers
In verband met uitsluitingen van een (gedeelte) van de (vlieg)reis en om risico’s te vermijden dient een ieder die zwanger is tijdens de boeking van de reis en/of meer dan 36 weken zwanger (bij tweelingzwangerschap 32 weken) is bij aanvang van de reis dit aan te geven bij de boeking. Er zal mogelijke door de luchtvaartmaatschappij / reisorganisator om een medische verklaring worden gevraagd waar uit blijkt dat de reiziger kan en verantwoord mag reizen. 

Wijziging door de reiziger
Wanneer na boeking de reiziger de reis wilt aanpassen, dan is dit mogelijk. In overleg met Scenic Travel wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn. Scenic Travel zal hiervoor wijzigingskosten in rekening brengen van minimaal € 35,00 per boeking. Naast deze wijzigingskosten kunnen er annuleringskosten worden berekend.

Annuleringsvoorwaarden
Artikel 9, lid 5 van de ANVR reisvoorwaarden geeft aan dat reisbureaus annuleringsvoorwaarden kunnen hanteren die specifiek op de organisaties waar de boeking is ondergebracht zijn toegesneden. Een goede annuleringsverzekering zoals die van de Allianz Verzekeringen dekt in veel gevallen de volledige kosten van annulering. Voor het annuleren van vluchten gelden de annuleringsvoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. Bij Scenic Travel worden de volgende afwijkende annuleringsvoorwaarden voor de reiziger gehanteerd voor het landarrangement:

Annulering door de reiziger
Annulering van de reisovereenkomst door de reiziger dient schriftelijk of per e-mail te geschieden. Na verzending van het boekingsformulier houdt de reiziger het recht om kosteloos te annuleren tot 24 uur na verzending van het boekingsformulier (onder bepaalde voorwaarden). Dit recht vervalt als de boeking korter dan acht weken voor de vertrekdatum van de reis plaatsvindt. Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd, welke verhaald worden op de aanvrager van de reis:

  • Vanaf het moment van boeken tot 42 dagen voor vertrek: 50% van de reissom (maar minimaal de aanbetaling)
  • Van de 42e dag voor vertrek tot de 15e dag voor vertrek: 75% van de reissom (maar minimaal de aanbetaling)
  • Van de 15e dag voor vertrek tot de 8e dag voor vertrek: 90% van de reissom (maar minimaal de aanbetaling)
  • Vanaf de 8e dag voor vertrek (ook no-show): De volledige reissom. 
    * met reissom bedoelen we het totale bedrag van de boeking exclusief eventuele verzekeringen, (non refundable) vliegtickets, stoelreserveringen, (extra) bagagekosten, administratie / reserveringskosten en service fees.

Scenic Travel wenst je een fijne en avontuurlijke reis toe!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.