Naar Zuid-Afrika reizen met kind moeilijker

Belangrijke informatie voor degene die vanaf 1 juni 2015 met een minderjarig kind naar Zuid-Afrika wil afreizen.

Wie met minderjarige kinderen op reis wil naar Zuid-Afrika krijgt per 1 juni 2015 te maken met strenge immigratieregels. Zo moeten ouders aan de grens een geboortecertificaat kunnen tonen. De strenge regels worden ingevoerd om mensenhandel en kinderontvoeringen tegen te gaan.

Volgens de nieuwe immigratiewet moeten ouders die met hun kinderen naar Zuid-Afrika willen reizen in het bezit zijn van een origineel geboortecertificaat van hun kind, waarop de gegevens van de ouders zijn vermeld. Het betreft hier niet het gemeentelijke uittreksel, maar de officiële geboorteakte. Ouders moeten ook in het bezit zijn van een internationaal uittreksel van dit document.

Papierwerk

Voor Nederlanders die met kinderen tot en met 18 jaar oud reizen betekent dit dat er een internationaal uittreksel van het geboortecertificaat aangevraagd moet worden. Dat moet gebeuren in de gemeente waar de kinderen geboren zijn.

Gescheiden ouders die met hun kind op pad willen moeten schriftelijke toestemming meenemen van de andere ouder, tenzij de voogdij slechts bij één ouder ligt. Ook dat moet officieel worden aangetoond.

Opa’s en oma’s die met de kleinkinderen op reis gaan moeten van beide ouders toestemming meenemen, plus kopieën van de paspoorten van de ouders en contactgegevens.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.