Normandië & D-Day

De bevrijding van Europa begon voornamelijk op de verschillende stranden van Normandië met de code naam operatie Overlord. Op 6 juni 1944 begon deze riskante operatie wat de geschiedenis is ingegaan als D-Day. Dit was het begin van het einde van de tweede wereldoorlog.

Beleef de bevrijding

Normandië is sinds 6 juni 1944 onlosmakelijk verbonden met de bevrijding van de Duitse bezetting door de Geallieerden. De landingen op D-Day leven voort langs de Côte de Nacre en het schiereiland Cotentin. Duizenden militairen landden hier in het voorlaatste oorlogsjaar op de prachtige stranden, die nog steeds met de illustere codenamen worden aangeduid: Omaha, Utah, Gold, Juno en Sword Beach. En achter deze stranden schuilen vele tastbare bewijzen van Operatie Overlord, de grootste militaire operatie ooit in de wereldgeschiedenis.
?
Tijdens deze reis komen plaatsen die herinneren aan de bevrijdingsoperatie in Normandië tot leven met de verhalen van D-Day deskundige Koen Marijt, die tijdens de gehele reis onze gids zal zijn.
?
Je verblijft in ***Hotel IBIS Style du Gare in het centrum van Caen, de stad van Willem de Veroveraar met veel herinneringen aan de invasie. Op loopafstand ligt het Chateau van Caen en de beroemde Normandisch-Romaanse abdijkerken. De kamers hebben airco en WIFI.

Deze reis is van 17 t/m 21 september 2022.

Bekijk de dag tot dag indeling en verdere informatie Normandië & D-Day 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.